Tumpi, a hegyi parasztstrand

2012.08.20. 22:16

Úgy kezdődött, hogy meglátogattunk a hegymászó haverokat (akik a kutyás edző haverjai) a helyi kínai étteremben, ami egyben japán és olasz is. Éppen szusit nyomattak "all you can eat" rendszerben, hozzá Csehországban gyártott japán sört ittak. Ahogy beszélgettünk, kérdezték, hogy van-e kedvünk tumpizni. A piemonti nyelvjárásban használt tumpi szónak nem igazán van magyar megfelelője, Hegyi patak feldúzzadt részét jelenti, ami rendszerint kicsi, de mély, és lehet bele urgálni.

Vasárnap sorra is került a tumpizás. Torre Pellicében találkoztunk, onnan a patak mentén mentünk felfelé kocsival, majd gyalog. Megnézhettük közben a nemrég elmosott hidat. Az elmosás tényét az alábbi video örökíti meg.

Most a mederben csak éppen hogy volt víz, körülötte viszont nagy piknik volt, a gyerekek a hideg vízben pancsoltak, a felnőttek már izzították a grillezőket.

A tumpihoz érve szerencsére csak egy haver párost találtunk, de később jöttek a helyi erők is, és a végére egész sokan lettünk. A víz kb. 18 °C-os lehetett, de nagyon jól esett a nagy melegben becsobbanni. Természetesen nem csak hideg, hanem tiszta is, meg persze van sodrása rendesen. Így legalább egy helyben lehet úszni több km-t!

További leírás helyett inkább képeket mellékelek.

Itt a rálátás a tumpira. Nem valami nagy, de ugrálni való sziklák azért akadnak.

IMG_0103_resize.JPG

Tumpi közelebbről

IMG_0089_resize_resize.JPG

Végül pedig Philou, az agility csapat lelkes tagja

IMG_0077_resize_resize.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://theitalianjob.blog.hu/api/trackback/id/tr954722246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása