Teknival 2007, Pinerolo

2015.07.26. 21:29

Nem tudom, hogy jött pont most, bő 1 év szünet után, hogy bejegyzést írjak, de érdekes történetbe botlottam a minap.

Bringázni voltunk egy kollágámmal és néhány haverjával, mert a hegyről lejövet a Chisone mentén gurultunk egyet levezetésképpen. Ahogy így gurigázunk, egyszer csak egy tisztásnál megáll a kollégám  - aki egy fiatal srác némi beszédhibával, családdal, fürdetésre, ebédre hazamenéssel, szóval csak semmi nem megszokott - és elkezfi mesélni meg mutatni, hogy 2007-ben mi hol volt a Tekniválon. Merthogy ő ott nyomatta, és nagyon durva volt.

A Teknival a nevében foglaltaknak megfelelően egy techno fesztivál (főként rave), ami soundsystemekből áll össze, a legalitás határán mozog, leginkább egy régi frankhegyi vagy hármashatár-hegyi bulihoz hasonlítható, csak sokkal nagyobb. Vagy Garancsi tó, de ezek mind jóval szervezettebbek voltak.

Itt történt ugyanis, hogy a leginkább francia kamionok bevetették magukat az erdőbe, a bulit fű alatt meghirdették, és egyszerre csak lett 40 ezer ember. Pont, mint az első Sziget Fesztiválon. Csakhogy itt nem volt víz, toitoi sem, szóval hamar elég kemény állapotok alakultak ki. Autóval csak nagyon messzire lehetett megállni, sokat gyalogolt mindenki össze-vissza az erdőben, a Chisone patak kapott mindent... ( a kép forrássa a www.dolcevitaonline.it)

teknival6.jpg

A fellelelhető videók nappal készültek, akkor viszonlyag kevesen látszanak, de este állítólag (és nem csak a kollégám szerint) rémálomba fordult az esemény. Ehhez persze kellett a mindent elárasztó drogmentesség is, de ezzel együtt is a szervezés hiánya rányomta a bélyegét az eseményre.

Ez volt az első és utolsó ilyen buli a környéken, bár a rákövetkező évben is megpróbálták megszervezni, a hatóságok jó előre blokkoltak mindent.

Mindezzel együtt egy szép emlék lehetett sokaknak, és a kollágám is úgy emlékszik vissza, hogy a nehézségek ellenére nagyon élvezte a zenét, meg úgy az egészet, hogy az erdőben volt.

Végezetül itt egy összefoglaló video, hogy mifélék szóltak:

 

Sokszor (vagy mindig?) a meglepetések onnan jönnek, ahonnan nem számítasz rá,..

A bejegyzés trackback címe:

https://theitalianjob.blog.hu/api/trackback/id/tr987656964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása