Eladó falu

2014.07.06. 12:45

Eladó Calsazio, egy komplett falu a Gran Paradiso tövében. A ebay-en hirdetik.

245.000 EUR-t (kb. 76 millió Ft) kérnek érte, ami egy teljesen átlagos, 80-90 m2 körüli, használt lakás ára Torinóban. 14 házat tartalmaz a vételár, állítólag a lakók döntöttek úgy, hogy eladják a falujukat.

Calsazio.jpg

 

Sajnos jellemző, hogy a völgyekben, gyönyörű helyen lévő régi falvak kiüresednek, és ott állnak elhagyatottan. Ilyen helyeken simán lehet venni házat 10.000 EUR alatt is. Hiába lennének jól hétvégi háznak, Olaszországban most nem éppen olyan a helyzet, hogy az emberek hétvégi házat vegyenek. Ezekről a helykről munkába járni többnyire elég macerás, ezért is köktöztek be innen a városokba, vagy leglább a közelebbi falvakba. A másik gond a házak állapota: a vízszigetelés például nem erősségük, ezért elég sokat lehet rájuk költeni, amíg jól lakható épület lesz belőlük.

Akar azért pozitív példa is, amikor ilyen házakat megcsinálnak menőre. Ilyen a Casa Up is, amiről itt vannak képek. Az utolsón, meg ezen a linken látszik, hogy hogyan nézett ki a ház eredetileg. Az építész Enrico Scaramellini, a ház a comói tó fölött van, a svájci határnál.

 

A kép az ebay.it-ről szárazik.

A bejegyzés trackback címe:

https://theitalianjob.blog.hu/api/trackback/id/tr426477389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása