Első nap Pinerolóban

2011.08.30. 00:17

A kiutazás

A Pandával indultam el, mert egyrészt nem kell most nagyobb autó, másrészt egyáltalán nem kényelmetlen, vagy lassú, harmadrészt pedig belekerült egy USB-s CD-rádió és egy normális hangszóró szett. Így már szépen szól benne a zene, meg nem is fárasztó hallgatni. Nem volt az az érzésem mint előtte, hogy most már jó lenne egy kis csend, mert fáraszt a zaj. Az első szám reggel természetesen Nicola Conte See and Sand-je volt.

Miután az előre eltervezett 12 órás utat sikerült pont 12 óra alatt megtenni, és ideértem a beígért este 8-ra, összeraktam a gépet és kipróbáltam a wifi működését. Működik. A szálló egy birtok tulajdonképpen, mellette kukoricás és gyümölcsös van. Ez a város határa, de kocsival 2 perc a központ. A nagyobbik részt látszólag valami nem szegény család lakja, ők lehetnek a tulajdonosok. Én nem nagyon érdeklem őket, eddig egy kulcsot adtak, megmutatták a kapu működését, hogy be tudjak állni az udvarba kocsival, aztán annyi. Minden másra a válasz: "a domani" (azaz holnap).

Az appartman az Il Torrione nevű komplexumban található. A "lakás" egy szoba-konyha fürdőszobával. Nekem egyelőre elég. Csináltam róla még este 2 képet, kipakolás előtti állapotban. Ez mondjuk nem sokat változott azóta. A belső udvar is jól adja! A murván remek csapatási lehetőség adódik (az egyik tulajféle embernek van is hozzá Subaruja), de valahogy ez itt nem illendő. A tulajfélék délutánonként a közös kertben vannak, a gyerekek a medencében fürdenek, a manuszok teniszeznek, a nők meg gazdagnak öltözve társalognak a nagy napernyős körasztalok mellett. Guldenburgok öröksége 2.0.

 

 

 

 

 

Első nap a bevásárlóközpontban

Be kellett vásárolni, mert se kaja, se innivaló nem volt. Szétnéztem, hogy mi kellhet még, így lett merőkanál, kés, sörnyitóval kombinált dugóhúzó meg még egy csomó hasznosság. Meg persze helyi sör, bor, sok víz, sonka, sajtok, rizs rizottónak, gyümölcsök (a füge pl. tök olcsó), grissini. Meg leveskocka, de tényleg csak a rizottó miatt. Van, ami drágább mint otthon, van, ami olcsóbb. A hús-, hal- és gyümölcsválaszték mindenesetre más. Ugyanez igaz a tejtermékekre is. Pl. itt nem csak trappista, ementáli meg Karaván sajt van.

Pinerolo környéke

Kaptam egy emailt, hogy lenne egy házrész kiadó San Secondo di Pinerolóban. Gondoltam, délután megnézem a környéket. Hát, nagyon tetszik. Ez már a hegy kezdete, és mivel adta magát, tovább mentem fel a hegyi úton. Nem semmi szerpentinek vannak itt karnyújtásnyira! Persze tele bringással, ahogy kell. Egyúttal üzenem azoknak, akik szerint majd országútis leszek a helyi szokásokat felvéve, hogy a többség a hegyen montival nyomja. További duma helyett inkább berakok pár kép:

Kilátás a San Secondo di Pinerolo fölötti faluból. Itt van egy Rocco nevű falu is, nyilván a híres pornósztárról elnevezve. Hiába, Széll Kálmán itt ismeretlen. A legjobb kilátás itt is a temetőből van, akárcsak Kosdon. A temető alatt már Pinerolo van kitakarva.

 

Katolikus templom és kolostor San Secondo di Pinerolóban. Ilyenből errefelé elég sok van.

 

 

Pinerolo este

Ma helyi ünnep volt itt. Ez annyit jelent, hogy akinek nem volt kedve, az erre hivatkozva nem nyitott ki, illetve volt vidámpark. Gondoltam, megnézem hogyan rúgnak ki a hámból az olaszok, de estére már eléggé lepörgött az esemény. A vidámpark elemei a nemzetközi szabványokat követik, tehát dodgem, céllövölde, ufo, körbe-körbe kolbászoló, közben le-fel alternáló lovak, stb. Volt azért számomra új elem, mint pl. ez. Megfejtések jöhetnek, mert én tényleg nem tudom, mi lehet ez.

 

 

Még néhány kép a neves eseményről:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyelőre legyen elég ennyi...

Autobianchi A112

Az olaszoknál a régebbi autók is nagy megbecsülésnek örvendenek, és -főként délebbre - napi használatban vannak. Ilyen típus az Autobianchi A112 is, amiből sikerült otthon hagynom egyet. Itt északon viszonylag ritka, bár Dél-Tirolban sokat hirdetnek. Pinerolóban elég volt 1 napot várni egy régebbi példányra. Ez sem restaurált csoda volt, hanem normális állapotban tartott vas. Akkor tehát ezzel zárnám is a mai napot. Arrivederci!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theitalianjob.blog.hu/api/trackback/id/tr63189511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zarai_vamosi 2011.08.30. 12:47:47

Juhhééé, csüngünk ajkaidon, isszuk bitjeidet!!! remélem, hogy a kissé elhanyagolt pacalvadasz.blog is gazdaxik némi olaszos mustrával... forza pacalvadász!!!

oszoke 2011.09.01. 11:19:36

nem tudtam, hogy a röhögéstől melyik oldalamra forduljak (főként Kosd és a Gudlenburgok 2.0 adta nagyon magát)! köszönjük az élvezetes beszámolót! még mindig irigykedek! lehet, hogy ideje volna elkezdenem olaszul tanulni?! ;-)

oszoke 2011.09.01. 12:56:28

meghallgattam a Sea and Sand-et hála a linkeskedésednek ;-) nagyon tetszett, köszi!
süti beállítások módosítása